Inclusief!

Hieronder nog de enigszins (te) laat geplaatste Sinterklaas en Kerst-column van Ditta!

Jong en oud, iedereen is welkom bij activiteiten van Leven in Laak. Om de jongste deelnemers van de gemeenschap niet te vergeten hebben we in december een aantal activiteiten georganiseerd waar zij direct of indirect een bijdrage aan konden leveren. Vlak voor sinterklaas hebben we met Bij-1 een speelgoed-ruilbeurs georganiseerd via Recycle-Sint. Veel ouders en kinderen hebben we blij kunnen maken met nieuw (gerecycled) speelgoed. Goed voor de portemonnee en ook nog eens heel gezellig en duurzaam. Tijdens de inzamelingsactie van voedsel voor voedselbank hebben de kinderen meegeholpen met het verzamelen van de spullen en het inruimen van kratten. Door hen bij deze activiteit te betrekken worden zij bewust van de armoede die in deze wijk helaas aanwezig is. Spelenderwijs proberen we hen te betrekken bij deze activiteiten en onze ervaring is dat dit ook lukt! We kijken terug op een geslaagde actie waarbij we ruim 40 kratten met eten hebben verzameld.

Het thema van de kerstviering was de inclusiviteit van kerst. Jezus is voor iedereen gekomen en werd het eerst gepresenteerd aan de meest onwaarschijnlijke groep binnen de samenleving, namelijk de herders op het veld. Herman van Veen bezingt dit mooi in het lied Kyrie Eleison: iedereen kan vrede gebruiken.

‘Voor wie zal ik hier nu nog zingen

voor diegene die k hier vergeet

er kan niemand zonder wat vrede

rijke boer of arme proleet’

Tijdens deze kerstviering hebben de kinderen geholpen met muziek maken. Ieder kind kreeg een eigen instrument. Daarna hebben de kinderen sneeuwpoppen gemaakt voor bij het toetje. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de meeste sneeuwpoppen het toetjes niet hebben gehaald… Ze waren te lekker om zo lang te wachten om gegeten te worden.